• Facebook Social Icon
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon

Hoofdzetel

't Velleken 34

1820 Steenokkerzeel

België
 

Contactgegevens

Email : eleon.gr@telenet.be

GSM : +32 477 046181

 

Nieuwsbrief

© 2019 by Eleon 

Fava

 

Ingredienten


​liter kokend water

200 g gele spliterwten

1 wortel

1 ui

1 teentje knoflook

6 eetlepels olijfolie

peper

zout

snufje suiker

2 laurierblaadjes

1.200 g groentebouillon of 1 groentebouillonblokje verdund in 1.200 g water

1 takje rozemarijn

geraspte schil en sap van 1 citroen

Serveren

Bereiding

Doe de spliterwten in een kom, giet het kokende water erover en roer met een houten lepel totdat het water bruin wordt.

Giet af en breng over in een aparte kom. Zet opzij tot nodig.

 

Snijd de wortel, ui en knoflook in dikke plakjes en leg ze in een pot.

 

Voeg 2 eetlepels olijfolie, zout, peper, suiker en laurierblaadjes toe.

 

Zet de pan op hoog vuur en bak de groenten 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Zorg ervoor dat ze niet te goud worden.

 

Voeg de spliterwten toe, roer en voeg de bouillon toe.

 

Voeg de rozemarijn toe en laat 15 minuten sudderen, totdat het water verdampt, al roerend.

 

Als je klaar bent, haal je van het vuur en gooi je de rozemarijn en de laurierblaadjes weg.

 

Breng de inhoud van de pot over naar een keukenmachine.

 

Voeg de citroenschil, het sap en 4 eetlepels olijfolie toe.

 

Klop tot het mengsel is gepureerd en glad.

Serveer met geroosterde kerstomaatjes en uien of octopus, besprenkel met wat extra vierge olijfolie, bestrooi met wat tijm, versgemalen peper.

0