• Facebook Social Icon
  • Instagram
  • Pinterest Social Icon

Hoofdzetel

't Velleken 34

1820 Steenokkerzeel

België
 

Contactgegevens

Email : eleon.gr@telenet.be

GSM : +32 477 046181

 

Nieuwsbrief

© 2019 by Eleon 

Wat is extra virgin olijfolie.

Dit is olijfolie van topklasse. Het gaat om een ongezuiverde olie waarvan de aciditeit niet meer mag bedragen dan 1g per 100g of 1 procent. De olie moet een perfect aroma en een perfecte smaak en kleur hebben.
Deze olie valt onder de benaming 'van eerste persing'.
Hoe lang blijft de olijfolie houdbaar?
De belangrijkste factoren die invloed hebben op de houdbaarheid van de olijfolie zijn licht, lucht en warmte.
Licht zorgt ervoor dat de olie sneller afbreekt in de fles.
Lucht is een probleem omdat het voor condensatie in je fles of blik kan zorgen.
Warmte is tenslotte een gevaar omdat het de smaak van de olijfolie negatief beïnvloedt.
Bij het lezen van deze drie factoren weet je dus ook al direct hoe je dit kan voorkomen. De grootste invloed op olijfolie komt dus van de zon.
De beste plek om olijfolie te bewaren, is dan ook een donkere plek in een kast op kamertemperatuur.
We raden echter aan om olijfolie binnen de 12 maanden te gebruiken. Op de fles vind je de houdbaarheidsdatum.

Heading 2

Wat is de beste honing?

Niet alle honing die je kan kopen, is ‘echte’ honing. Er is een groot verschil in kwaliteit, mede bepaald door het productieproces, en dus ook de kostprijs om het aan te maken.
Menige honing, die je vaak in rekken van de kleinere en grotere winkelketens
vindt, valt onder deze noemer. 
Deze honing is afkomstig van bijen die suikerwater te eten krijgen, in plaats van planten met degelijke voedingstoffen. Of erger: er is gewone suiker aan de honing toegevoegd, om de productiekosten te verlagen. 
Het is daarom wellicht aangewezen, om honingproducten afkomstig van gecertificeerde honingboeren te kiezen.
Deze producten zijn iets duurder in aankoop.
Maar je hebt een kwalitatief hoogstaand en met passie voor de honingteelt gemaakt artisanaal topproduct.  
0